Janneman in Holland.


Canada. A great Cooooontry.
mei 27, 2008, 11:58 pm
Filed under: Uncategorized

Weekendje Canada. Beste weekendtrip tot nu. Het was werkelijk waar een gekkenhuis. En dat terwijl ik bijna niet mee wilde gaan. Ok, tijd voor de verplichte recap. 

Vrijdagmiddag. 4 uur. We vertrekken met een groep van 10 siemens gasten en 5 au-pairs vanaf Siemens HQ. Canadeze vlaggen in de auto, en de Tomtoms ingesteld op de bestemming 500 mijl verderop, Toronto. Mijn impala was een van de gelukkige dienstwagens, vanwege de ruimte op de achterbank. 

Maar liefst 10 uur, 3 trafficjams en 2 pakken oreo koekjes kwamen we aan in hartje Toronto. 4 uur snachts dus. Ingecheckt in het Global Backpackers hostel. Ongeschoren backpackers. Check. Ranzige Bedden. Check. Bagger ontbijt. Check. Heerlijk die hostels.  

Toronto by day. De stad verkennen. Silvia blijkt te kunnen vliegen.

Eerste stop is natuurlijk De CN Tower. Yaaiks. Dat ding is hoog. Extreem hoog. Tot 2007 het hoogste man made structure ter wereld. (Burj Dubai in Dubai heeft hem nu ingehaald)

Laten we naar boven gaan, leuk! Deze jongen met hoogtevrees kon natuurlijk niet als een pussy overkomen. Met knikkende knieen een kaartje gekocht.  In een glazen (!) lift naar 400 meter hoogte. Gezellig. Eenmaal boven was het in het begin erg kut, maar naar verloop van tijd ging het beter. Ik kon zelfs een beetje genieten van het uitzicht.

 

Maar het leukste moest nog komen. De glazen vloer. Jawel. Bovenin het torenhoge monster is een glazen vloer waar je gezellig op kan staan, of dansen, of springen. Dit was de ultieme confrontatie met m’n hoogte vrees. En jawel, ik heb het gedaan. De foto bewijst het!

Toch wel weer opgelucht adem gehaald toen ik beneden was. De overwinning gevierd met Conny & Jurgis. 

Okay. De rest van de dag gechillt op Central Island aan Lake Ontario. Je gaat er met een boot naar toe.

Canadees biertje erbij. Heerlijk om een biertje te bestellen zonder belachelijke ID check.

 

Okay. Terug naar het hostel. Voorbereidingen voor het uitgaan. Alcohol is verboden in het hostel. Maar we wisten toch aanzienlijke hoeveelheden naar binnen te smokkelen. 1 dorm room werd omgetoverd tot Booze Country. Wodka. Wijn. Bier. Mixdrankjes. Het ging er als zoete koek in. Hier wat geheime beelden van deze illegale booze room:

Na behoorlijk te hebben ingetankt de stad in. Clubbin time. De club waar we terecht kwamen was goed. Muziek top. Sfeer goed. En ja, als ze douches inbouwen in de club waar iedereen onder kan gaan dansen als ze daar behoefte aan hebben, nou dan weet je het wel. 

Pff. Een lange avond 🙂 5 uur in m’n nest. En niet alleen 🙂 

Ok. Zondag. Uitbrakken bij Starbucks. Daarna wederom de auto in naar bestemming 2. De Niagara Falls! Iets met veel water dat van een rots naar beneden dendert. Aangekomen, natuurlijk eerst maar ekkes kieke noar dat woater. 

Bij dag ziet er vet uit. Bij nacht nog beter. Ohw, er was ook nog een verblindend mooi vuurwerk. 

Zondagavond gechillt in het hardrock cafe, en daarna nog wat biertjes gedaan op de hotelkamer 😉 Verbazingwekkend hoeveel mensen in een zo’n hotelbed kunnen slapen. 

Op maandag eerst nog met de beroemde ‘Maid of the Mist’ mee. Deze boot brengt je heel dicht bij de falls. Blauwe cape om. Niet echt stijlvol, maar zeker nodig tegen het water wat om je oren vliegt.

Na dit laatste boottochtje weer terug naar huus. Eerst weer proberen Amerika in te komen. We hadden niet de juiste formulieren bij de hand bij het douane huisje. Hup. Auto parkeren. Smoezelig kantoortje in. Preek van een Red neck amerikaan. Wat zijn ze toch goed in het verwelkomen van gasten. Paranoia regeert nogsteeds in het land van George W. Maar uiteindelijk mochten we ‘the greatest country of the world’ wederom betreden. Na een lange rit uiteindelijk om 12 uur savonds weer in m’n nest. These weekends are killing me 🙂 

ps: De Janneman in America cam was present op deze trip. Binnenkort de Canada video reportage!

Advertenties

4 reacties so far
Plaats een reactie

Goed weekend zo te horen! Alles zit er in, van sightseeing, vette clubs bezoeken en het testen van bedden!

Nog een goede maand en dan mag je alle shit nog eens navertellen Jeanneman!

x

Reactie door Stef

Jean le Man, ik ben trots op je dat je je hoogtevrees hebt weten te overwinnen. Straks dan maar in de pagode in de Efteling? 🙂

Kusje

Reactie door Tes

Vette shit Janneman. Kom maar door met die vodcast 🙂

Reactie door Sietse

Bang those beavers tijssen!

Reactie door Pim
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: