Janneman in Holland.


Culture War
april 25, 2008, 2:34 pm
Filed under: Amerikaanse Gekkigheden | Tags: , ,

Amerika is tot op het bot verdeeld . Er is een diepe scheiding tussen Liberals en Conservatives. United we stand, my ass. Een ‘Culture War’ is gaande.

Liberals vind je vooral aan de east en west coast. Grote steden zoals NYC, LA & San Fran zijn allemaal liberaal en progressief. Grote traditionele kranten zoals de NY Times propangeren dit liberale geluid. Mensen zijn Pro-Choice (voor abortus) voor ‘gun control’ en uiteraard tegen de oorlog in Irak. De Democraten zijn hier de favoriete partij. Princeton, New York, mijn standplaats, is zeer zeker ook liberaal. De aanwezigheid van Princeton University draagt hier zeker aan bij.

Conservatives, wonen meestal in het midden van de US. Republikeins, pro-gun, pro-life en vaak zeer gelovig. Small Town America in de Bible Belt. Het percentage Amerikaanse vlaggen aan de huizen is hier ook veel groter. Het is ook heel normaal om grote kruizen in het landschap te plaatsen. Er heerst hier een grote afkeer tegen de elite aan de kust. Fox News wordt gekeken als nieuwsverziening.

Het zijn echt twee verschillende werelden.

De conservatives hadden de afgelopen 8 jaar de macht met cowboy Dubya in the White House. In de rest van de wereld heeft niemand een hoge pet op van George. Ook in Amerika heeft de president een dramatische ‘approval-rating’ van 28%. In November de herkansing voor de democraten. Barack en Hillary vechten om de nominatie. Aan de republikeinse kant staat de 74-jarige John ‘100 more years in Iraq’ McCain. Zeker meer liberaal dan George. In de polls is het wederom ‘too close to call’ tussen de republikeinse candidaat en de twee democratische kandidaten.

Fox News, ook wel het verlengstuk van de Republikeinen genoemd, doet er wederom alles aan om Hillary en Barack door het slijk te halen. Bill O’ Reilly, de prime time talk show host progandeert zichzelf als een van de vechters van conservatieve idealen. Zijn show is zeer populair. Om de culture war te illustreren een fragment uit zijn show. Het is inmiddels al 2 jaar oud, maar zeer illustratief. Het is een debat tussen Phil Donahue (liberaal) en Bill. Het laat zien hoe verdeelt Amerika is.

Advertenties

2 reacties so far
Plaats een reactie

Je Nederlands is er ook niet op vooruit gegaan sinds je in Amerika zit.. 😛

Reactie door Tessa

Ik begreip niet wat je bedoelt. 😛

Reactie door Janneman
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: