Janneman in Holland.


Californication
maart 26, 2008, 1:19 am
Filed under: Uncategorized

Terug van de westcoast. Pfff. Wat een verschil met de oostkust. Laat me duidelijk zijn: De westcoast is 1000 malen relaxter. Het weer, het landschap, de mensen, de mentaliteit. Iedereen zei het vantevoren, en wat is het waar.

Vorige week zaterdag vertrokken met zwei Deutschers van het eerste uur, Steffen en Manuel. Beiden niet echt uitgaanstypes, maar dat wist ik van te voren. Dit was puur een verkenningsmissie.

Vertrokken van JFK in New York. Na 6 uurkes kwam de westkust in zicht.

Aangekomen in San Fran, gelijk de stad een beetje doorkruist. En wat een stad. Landschap? Geweldig. Architectuur? Super. Mentaliteit? Heel relaxt. Absoluut niet het Amerika van George Bush hier. Growshops. Blowen op straat. Het liberale paradijs in de VS.

Boottochtje onder de befaamde Golden Gate Bridge en langs Alcatraz.

De golden gate brug moest natuurlijk ook ter voet bedwongen worden.

In Golden Gate Park staat een heuze windmolen. Geschonken door koningin Wilhelmina en bekend onder de naam ‘The Dutch Windmill’. Altijd tof om Nederlandse dingen te zien, naast uiteraard Heineken en Grolsch.

Na 3 daagjes San Fran een auto gesjaggert. Mini road trip naar LA. De tussen pauzes: Santa Cruz (surfers mecca), Monterey (de Amerikaanse cote d’azur), Big Sur (nationaal park), Santa Barbara (van de ouwe soap serie) waren tussen stops. Een foto impressie:

Pier in Santa Cruz.

Monument voor dooie surfers. (Santa Cruz)

World famous (?!) Lone Cypress

Gemiddeld landschap gedurende de trip.

Hike in ‘Big Sur’

Californian Sunset.

Ondertussen had mijn iPhone het wederom begeven. (heerlijk die apple producten :S) Dus de feuteux houden hier op. Maar het avontuur natuurlijk niet. Laatste 2 dagen gespendeerd in LA. De stad van glitter en glamour? NOT.

De glitter en glammer is goed verborgen in de beverly hills. LA zelf is een gigantische uitgebreide stad van freeways, eettentjes, souvenirsshops en gas-stations. Totaal niet te vergelijken met San Fran. Maar gelukkig zie je de lelijkheid van de stad niet zo goed door de dikke laag smog die er hangt.

Venice Beach & Santa Monica (liggen aan het strand) zijn de relaxtere delen van LA. De sfeer op Venice Beach was erg open, skateboarders, surfers, waarzeggers en trommelaars. Super.

Zaterdagavond dan eindelijk Steffen zo ver gekregen om toch een x uit te gaan. Manuel prefereerde zijn bed. Locatie: Zanzibar, Santa Monica. Muziek: R&B en Rap. Het intresseerde me niks, als ik maar uit kon gaan. En het was een goede avond. Alleen het beeld van een 2 meter lange Duitser uit Bavaria met een bier in z’n hand tussen een dansende menigte van Latino’s, asians and blacks was al priceless!

Zondagavond om 10.30 pm vertrokken van LAX airport. Waardoor we om 6 uur ochtends aankwamen in New York. Trein gepakt naar Princeton. En om 9 uur ochtends zat deze jongen weer achter het bureau. Schoenen uit, zand uitgeklopt in de prullenbak. Wie gaat er mee in Juli naar de westcoast?

Meer feauteux (waaronder een tiental van van mijn schoen op verschillende locaties) vind je hier:

Californie 2008
Advertenties

5 reacties so far
Plaats een reactie

Hey Jan,

Super relaxed zeg die tochtjes van je.
Toch anders dan wanneer je hier van oost naar west reist πŸ˜›

Ik moet toch ook maar een keer naar Amerika, ziet er toch wel erg tof uit allemaal. Helaas niet dit jaar, want ik ga zeer waarschijnlijk al naar Curacao, ook niet verkeerd πŸ˜‰

Hoe gaat het met je auto, alweer uit de kreukels of heb je een nieuwe?

groetjes

Reactie door Annemieke

Ha die Jan, weer een mooie reportage. Dit heb je toch maar weer meegemaakt. Tot de volgende keer, your mom Els.

Reactie door Els Tijssen

hey Janneman, toffe foto’s hoor!
Apple toch troep?

Reactie door Pim

jealous!

Reactie door Julia

Zie je wel?! Dit is defenitely the place 2 be!! Als je nog meer behoefte heb aan westcoast atmospheres, let me know! πŸ™‚

Reactie door Maaike
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: