Janneman in Holland.


NYC – Annex 08
februari 21, 2008, 3:02 am
Filed under: Uncategorized

Nieuwe ronde. Nieuwe kansen. De herstart van het grote Jan in Amerika blog.

Zoals beloofd de recap van het stappen in NYC. Tis ondertussen al weer bijna twee weken geleden. 🙂 Laat ik eens goed in mijn grijze massa graven naar de memories.

We gingen met een groep van ongeveer 7 man. Steffen en Didi kende ik al. Maar Steffen bleek dus ziek te zijn. Dus eigenlijk kende ik alleen Didi. Andere gasten waren Robert (Duits) en Daniel (Zwitser). Josephine (China) Mirja (Duits) Seth (Bulgaar-Rus-Canadees).

Op vrijdagavond afgesproken op het station van Princeton. Didi had 5.4o pm doorgemaild, dus toen stond ik daar braaf. Uiteindelijk bleken ze allemaal pas veel later te komen. 2 uur rond gehangen in de Dunkin Donuts daar.

Trein naar NYC. Duurt ongeveer een uurtje. Alleen niet die avond. Iemand werd onwel ofzo. Dus we moesten helemaal terug om het vrouwtje te droppen op een station. Het zag er allemaal vrij ernstig uit, maar dat mocht onze pret niet drukken. Aangekomen op Penn Station eerst op zoek naar een liquor store. Gebruik meestal m’n rijbewijs als identificatie. Altijd een beetje schuchtere reacties op het tonen van het roze vodje, maar als ik het woord Amsterdam laat vallen, krijgen de Indiers achter de toonbank meestal een grote smile op hun gezicht, en krijg ik alles mee wat ik maar wil.

Eerst naar het hostel. (Wanderers Inn uiteraard) Corona’s open en tanken maar. Daarna vrolijk aangeschoten de subway in. In NYC ontmoeten we nog een paar gasten, paar duitsers wederom en een wit-russiche dame. Wat een internationaal gezelschap toch weer. Eerste stop in the lower east side: blabla 35. Vage kroeg. Half japans, half saloon. Maaarrr…extreem goedkope cocktails. 4 dollar voor heavy shit. En dat hakt er dus in.

Josephine (uit China) had zich in deze eerste kroeg al helemaal teut gedronken. Eerste keer dat ze dronken was in haar leven en ze had het extreem naar haar zin. Ze waggelde vrolijk rond. De eerste keer dat ik haar ontmoette paar feestjes terug was ik zelf dronken, en ik zei toen 8x tegen haar dat ze mooie laarzen had. (vond ze erg grappig) Dus nu vroeg ik aan haar wat ze van mijn schoenen vond. Wat een lol.

Na 2 uur lekker gepimpeld te hebben door naar een heuze nachtclub. De Annex. De muziek was ronduit k*t. (jaren 80), maar de sfeer was chill. Alles was redelijk donker en er liep van alles en nog wat rond. Ik stond samen met m’n nieuwe oostblok vriend Seth een beetje biertjes te hakkelen aan de zijkant van de dansvloer. Komt er opeens een dame in de 30 naar ons toe. Begint een beetje met een halve tong te praten. Ik keer m’n oren naar haar toe in afwachting van haar verhalen, maar ze begint me opeens in m’n nek te zoenen. Vaag, maar niks mis mee. Seth legde uit dat het ‘cougars’ zijn, welgestelde wat oudere vrouwen op zoek naar jong vlees ofzo. Hmm, het biertje smaakte beter.

Om 4 uur de tent uitgeschopt. Josephine kon amper meer staan. Wat pizza-slices naar binnengehakkelt en dan weer terug naar het hostel. Teruggekomen in het hostel de laatste corona’s opgedronken. Beheerder beetje pissed omdat er eigenlijk niet gedronken mag worden in de kamer, maar na een ‘bribe’ met wat oreo koekjes was hij ook dik tevreden. Alles is te koop hier. Uiteindelijk op het eind van de avond goed geintegreerd in de onbekende groep. Paar slappe grappen en het komt altijd goed. Iedereen had dikke lol op de manier waarop ik ‘muffin’ uitsprak. Het brakke Nederlands Engels was weer een bron van vertier. Het woord moffin wordt nog elke dag geschreeuwd bij Siemens.

De dag erop het Guggenheim museum bezocht. Hingen een paar mooie Van Gogh’s, Picasso’s en Monet’s te pronken. Ik weet het niet met kunst. Wordt er niet warm of koud van. Koud was het wel in Central Park! Het idee was om daar een picknick te houden. Erg leuk in gedachten, maar niet als je plastic vork aan je lippen vast vriest! Uiteindelijk wedergekeerd in de Apple Store om een iPhone te scoren. En jawel hoor, alle verhalen zijn waar. Het is Jesus verpakt in een aluminium omhulsel. Een wonder apparaat. Uiteindelijk weer de trein ingedoken en na een uurtje sta je weer op Princeton centraal.

Dat was dus 2 weken terug. Vorig weekend wat rustiger aangedaan. Tripje naar het strand, Surf City en zaterdag avond in de lokale princeton bar gehangen.

Werkdagen bij Siemens vliegen voorbij. Goeie groep nu van relaxte gasten, erg gezellig in de oh zo belangrijke lunchpauzes.

Ok. Plannen voor nu. Vrijdag groooot feest. Bad Taste Party. Grootste feest tot nu toe in het beruchte Washington Road House. Dit wordt m’n eerste Washington Road House party, en alles ik de verhalen moet geloven beloofd het uit de klauwen te gaan lopen. Bad Taste is natuurlijk een prima thema voor mij. Zaterdag Rob, de Canadees geintroduceerd tot Charly Lownoise & Mental Theo. Kerel kon er met z’n hoofd niet bij. Hij degradeerde het tot elektronische bagger! Maar ‘The Ultimate Sextrack’ kon ie dan weer wel waarderen. Kerel roept nu elke dag op kantoor ‘check the penis….check the penis….check the penis up and down’ Ja, je wilt die Noord-Amerikanen toch wat Europese cultuur bijbrengen.

Zaterdag met een aantal gasten een roadtripje gepland richting het westen, met een beetje destination unknown. Misschien even een kijkje nemen met de Amish. Kijk ze toch eens leuk ouderwets gedragen, wat schattig!

Verder heb ik m’n geld terug van Amazon voor de defecte Nikon camera en moet ik hem opnieuw gaan bestellen. Weet nog niet of ik dat ga doen. Misschien toch iets te veel centen voor een camera. En met een westcoast trip in de planning. (LA, San Fran, Maart) kan ik m’n geld toch beter ergens anders aan besteden.

Dit was de update weer voor nu. Maandag een update van dit weekend wat goed beloofd te worden 🙂

Groeten, your jan.

Advertenties

4 reacties so far
Plaats een reactie

Cool story Hansol.

Reactie door Pim

Ik mis de pica’s van de couga!

Goed dat je de draad weer opgepakt hebt Jansol.

Reactie door Stef

Jan, bedoel je niet ‘NYC – anno 2008’? Is je Nederlands als je terugkomt à la het moffin verhaal? Goed verhaal btw, wel een beetje jammer dat die gasten CL&MT niet kunnen waarderen…

Reactie door Sietse

Hej Jan, leuk verhaal 🙂
Misschien dat je ze ook ff 2 Unlimited moet laten horen 😉

Reactie door Annemieke
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: