Janneman in Holland.


Boston Public
januari 23, 2008, 12:56 am
Filed under: Bezigheden

boston

Eindelijk de tijd voor een recap van het weekend. Dit weekend waren alle ogen dus gericht op Boston, de hoofdstad van New England, zeg maar het gedeelte boven New York. Boston is een van de oudste steden van de US, gesticht in 1630. In het centrum is veel, voor Amerikanen, oude shizzle bewaard gebleven. Daardoor heeft Boston een bijna europees karakter. (pff, ik lijk de vakantieman wel) 

Vertrokken op vrijdagmiddag rond 4:00 PM vanaf het Siemens terrein met de vier vriendelijke duitsers. (Orlando, Steffen, Manuel & Marie). Dezelfde groep als de Philly expeditie dus. Boston is aardig dichtbij, zo’n 6 uur rijden. Twee keer op en neer Nederland dus. Na 8 uur (file in NYC) en een Dunkin Donuts, Wendy’s en Pizza Hut later kwamen we aan bij het hotel. Gelijk neergeploft in bed. Twee tweepersoonsbedden en een matras. Steffen wilde perse op het matras. Dus moest ik bij Marie in bed. Vond ik niet erg.

OK, Zaterdag. De freedom trail gevolgd de hele stad door. Een handige rode lijn over alle straten die je langs alle ‘historische’ sights brengt. Een kerk uit 1690, toe maar. Half Angeren is ouder.  De lijn, perfect voor debiele toeristen, houd je ongeveer 3 uur zoet. Daarna na een geweldig historisch foodcourt gegaan. Foodcourts zijn geweldig. Alle soorten food die je maar kan bedenken onder 1 dak. Japans, Indiaas, Italiaans, Chinees, IJs, Wafels, Hamburgers. You name it, they’ve got it. 

  

Fast forward naar het avond eten. Een vage tent genaamd Chilly Duck. En wat staat er tot men verbazing op de kaart. Grolsch bier! Jeuh. Eentje besteld voor 8 dollar. Smaakte nergens naar! Volgens de fles gebrouwen in Enschede, maar geloof er geen flikker van. Goedkope smerige nostalgie. Bah. Geef mij maar een Grolschje van de Kater.

Savonds waren er plannen voor het nachtleven, maar de meeste Duiters waren moe en voldaan. Dan maar een pub in gedoken met Steffen en Marie. Was gezellig.

Zondag de intellectuele dag, op verzoek van Orlando. Boston is de thuisplaats van Harvard en MIT (Massachussetts Institute of Technology, een soort UT maar dan met echt slimme mensen) Allemaal leuk en aardig, maar het was buiten -10 graden met een windkracht 8. M’n ballen vroren er werkelijk van af. Op Harvard een vrind van Orlando ontmoet die daar studeert. Kerel moet extreem slim zijn. Zo zag hij er echter niet uit. Het Harvard foodcoart was echter wel in orde.Op de terugweg van Harvard zag ik dit gebouw. Hoe koel is dat. Het is een mannetje met stoom uit de oren.  

Ongeveer rond 4 uur weer terug naar Princeton. Ritje van 6 uur wederom. Onderweg nog ff gestopt bij de Shore en bij een small town diner. Waar ik wederom een Heineken plaket zag hangen. Pff, heimwee naar Holland hoor. 

 

Dat was de boston trip ongeveer in a nutshell. Hope you enjoyed it.  

PS1: OK, na 3 weken nog geen een echte party meegemaakt. Begin me langzaam zorgen te maken…

PS2: Ja, het halve stuk gaat over eten…daarom maar lid geworden van een gym

PS3: Morgen dan toch echt foto’s van mn eigen appartment. (welke ik deel met een olijke chinees) 

Advertenties

7 reacties so far
Plaats een reactie

Don’t forget that I almost understand every sentence! 😉

Reactie door Marie

mooi hoor, die stedentrips en al dat junkfood, genieten.

maarruh, als er geen feesten zijn dan kun je natuurlijk altijd nog je frustaties hierover afreageren op een shooting range.

Lijkt me een goeie trip voor volgend weekend

Reactie door matthijs

of, beetje raar idee, maar, misschien kun je gaan stappen in de ‘City that never sleeps’, aangezien je daar binnen een uur bent!

Reactie door matthijs

Jan, prachtige foto’s van Boston. Vooral die eerste foto. Maak je die zelf? Ben benieuwd naar je foto’s van het appartement. Groeten your mom.

Reactie door Els Tijssen

Dit weekend staat NYC weer op de planning 🙂

Reactie door janusa

Gaaf, man dat je dit mag meemaken. Als ik in de zomer richting USA kom heb ik geen gids meer nodig.

Ik ben benieuwd naar de return to new York. En ga dit keer naar de top van het empire state building. :).

Reactie door Niels Tijssen

@ foto 1: mooie ansichtkaartfoto
@ foto 2: dit is al de tweede keer dat die kerel je zo verliefd aankijkt
@ foto 3: goed bezig
@ foto 4: is dat de Amerikaanse holle bolle Gijs (Efteling)?
@ foto 5: wederom een mooie ansichtkaartfoto 🙂

Maar ff serieus: leuk verhaal en hoop je snel weer ff te spreken op msn ofzo, heb je nog standaardtijden dat je er altijd op zit en ook tijd heb om even te praten?

Reactie door Stef
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: